Back to top

Una rutina per evitar que els animals notin el desconfinament

La veterinària Marta Castillejo dóna consells als propietaris de mascotes per tal que no pateixin ansietat ara que comencem a sortir més de casa.
animals

Hem passat seixanta dies a casa. I amb nosaltres, els nostres animals, que s'han acostumat a tenir-nos sempre amb nosaltres, les 24 hores al dia. Un fet distintiu, que segons els veterinaris i els etòlegs pot haver canviat la seva manera de viure i de veure'ns. Per això és important afrontar la desescalada amb rutines molt marcades. Segons la veterinària Marta Castillejo, que aquest diumenge ha passat pel Notícies de Canal Reus, cal tenir en compte que molts animals s'han acostumat a tenir-nos al costat i ara podrien desenvolupar ansietat pel fet de no ser a casa. 

Recomana jocs, també, per tal que l'animal pugui entendre que estar sol no és un problema. "Els hem d'anar deixant sols, ni que sigui tancar-los en una habitació, perquè entenguin que no és un problema. Acompanyar aquestes estones amb joguines interactives. Cal veure que els hem malacostumat, i ara tocarà fer el procés invers". 

Els animals i la COVID

Segons Castillejo, no hi ha evidències científiques que els animals pugui contraure la malaltia i tampoc que siguin transmissors, "més enllà que el virus pot situar-se al seu pelatge i aleshores, com qualsevol altra superfície, poden passar-nos el virus". Per això és important tenir cura de què toquen si els traiem de casa i sobretot, netejar-los les potes. Ara bé, i aquí Castillejo és molt vehement, "mai amb productes que puguin ser abrasius" com lleixiu. 

Paraules clau: