Back to top

Una seixantena de reusencs participen en la segona fase de l'estudi de seroprevalença

Es tracta d'un estudi encarregat pel Ministeri de Sanitat que busca dades sobre quantes persones han passat la COVID i han generat anticossos. A Reus, dels usuaris voluntaris, cap té anticossos.

Aquest dimarts s'ha enllestit la segona fase de l'estudi de seroprevalença del Ministeri de Sanitat a Reus. El CAP Sant Pere ha acollit un cop més aquest estudi que busca saber quantes persones tenen anticossos de la COVID a l'Estat.

En total hi han participat una seixantena de persones de la ciutat. Si la primera fase, que es va fer a la primavera, va constar de tres proves, totes elles separades per tres setmanes de diferència, en aquest cas,  només se n'ha fet una. La prova és senzilla i permet esbrinar si els usuaris tenen o no anticossos de coronavirus, és a dir, si han passat o no la malaltia.

Estudi de seroprevalença

 

Amb una punxada al dit i un test serològic es detecten els anticossos o no. Els resultats es tenen al cap de pocs minuts. La prova d'aquesta segona fase, més eficient, també permet conèixer si l'usuari té ara mateix la COVID, per bé que cal confirmar-ho amb una PCR. En el cas de Reus, durant les diverses onades de l'estudi, no s'ha trobat ningú amb anticossos.

Paraules clau:

Notícies relacionades