Back to top

Una Setmana Santa amb el 100% d'ocupació turística a la demarcació

La costa comença a omplir-se de gom a gom, però també hi ha moviment a les destinacions d’interior, amb l'enoturisme com un dels principals protagonistes.

Turisme esportiu, turisme familiar i turisme sènior internacional. Aquests són els tres tipus de visitants que aquests dies estan aterrant a la Costa Daurada. De fet, si ens fixem en aquest component esportiu, atret per les diverses competicions que s'estan duent a terme al territori, estaríem parlant d'un volum de 30.000 persones entre jugadors, acompanyants i tècnics.

Fins ara, la valoració a mitja setmana és molt positiva i s'espera que en els pròxims dies, que són els de més alta ocupació, més persones es desplacin fins a aquestes destinacions, a tocar de la costa. A hores d'ara, ja hi ha el 100% dels càmpings i apartaments turístics oberts, i el 75% de la planta hotelera de la província en marxa.
 

Manca de personal en el sector de la restauració

El 2022 es va detectar una mancança de professionals, en el sector de serveis, donat que durant la pandèmia van haver-se de reubicar en altres feines. Ara, sembla que la dificultat encara hi és, però que, a poc a poc, s'ha aconseguit reclutar nou personal per cobrir la gran quantitat de places disponibles.

Aquestes dificultats pel que fa a la contractació de personal també s'apliquen al turisme d'interior. De fet, des de l'associació Priorat Enoturisme asseguren que molts restauradors no han acabat de cobrir les necessitats d'aquesta Setmana Santa pel que fa a les places vacants de treballadors, una problemàtica que en entorns rurals, com al Priorat, es complica en haver-hi menys població. Una de les solucions que està impulsant aquest sector concret, és portar a terme formacions per a la gent del territori per cobrir aquestes vacants.

L'enoturisme lidera les bones previsions per a la Setmana Santa al Priorat

Amb una previsió de gairebé el 100% tant en allotjaments com en cellers, el turisme vinícola del Priorat veuen una tendència any rere any que converteix la primavera en un altre període de temporada alta, més enllà dels mesos de verema.

La gran majoria de turistes que visitaran el Priorat aquesta Setmana Santa són nacionals tot i que des de l'associació Priorat Enoturisme veuen que com a poc a poc recuperen els visitants internacionals amants del vi.

Paraules clau:

Notícies relacionades