Back to top

Una startup tarragonina, seleccionada pel Fons d’Emprenedors

Fundación Repsol ha donat a conèixer les dues idees i els cinc projectes seleccionats que formaran part de la seva acceleradora empresarial, el Fons d’Emprenedors que té per objectiu donar suport als projectes més innovadors en matèria d’energia i mobilitat amb l’objectiu que arribin al mercat tan aviat com sigui possible. Aquestes startups rebran un suport econòmic de fins a 144.000 euros, formació, assessorament empresarial i accés a possibles inversors. La idea de Tarragona consisteix en unes membranes selectives per separar el CO2 de la resta d’elements en gasos.
Programa d'acceleració empresarial

Les startups seleccionades en la setena edició del Fons d’Emprenedors han resultat escollides d’entre les 364 propostes rebudes. Després d’un exhaustiu procés d’avaluació i selecció, 15 propostes van quedar com a finalistes, d’entre les quals un jurat expert ha seleccionat les set més innovadores, cinc en la categoria de projectes i dos en la d’idees.

Els projectes que iniciaran el programa d’acceleració rebran fins a 144.000 euros durant un any, ampliable a un any més, i les idees rebran un suport de 24.000 euros.

A més del suport econòmic, els projectes i les idees comptaran amb un equip de mentors que els acompanyarà durant l’etapa d’acceleració, així com també amb assessorament tècnic i legal, i formació especialitzada adequada a les seves necessitats. A més, les startups tindran accés a potencials inversors i la possibilitat de testar prototips en instal·lacions industrials. Aquest suport no implica cap altre tipus de participació en el capital de l’empresa ni la cessió de drets de propietat intel·lectual per part de Fundación Repsol.

L’acte de presentació ha tingut lloc en el Campus Repsol i ha comptat amb la presència d’Ignacio Egea, Vicepresident de Fundación Repsol; i de Begoña Elices, Directora General de Comunicació y de Presidència de Repsol, i membre del Patronat de la Fundación.

En l’esdeveniment també hi ha participat Raúl Aragonés, un dels fundadors d’Aeinnova, startup accelerada pel Fons d’Emprenedors en la seva quarta convocatòria. Aragonés ha explicat l’evolució i fites del seu projecte gràcies al suport de l’acceleradora de Fundación Repsol.

 

Startups seleccionades

Les propostes seleccionades destaquen pel seu grau d’innovació en el camp de l’eficiència, la digitalització, els nous materials en la indústria energètica i química i la mobilitat.

El Fons d’Emprenedors compta amb dues categories de suport:

  • Idees: necessiten un procés de maduració i estan validant la seva tecnologia o model de negoci.
  • Projectes: startups més madures, amb una tecnologia o model de negoci validat però que no han arribat encara a la fase plenament comercial.

Les propostes seleccionades, procedents tant d’Espanya com d’altres països, són les següents:

Idees:

  • Orchestra membranes selectives al CO2 (Tarragona): membranes selectives per separar el CO2 de la resta d’elements en gasos.
  • Sensoy (Guipúscoa): control digital de la posició on/off de qualsevol tipus de vàlvula manual.

Projectes:

  • Bulgeone (Cantàbria): eina online per predir i detectar en temps real possibles esquerdes o deformacions en les cambres de coc en refineries. Aquesta iniciativa va comptar amb el suport de Fundación Repsol en la categoria d’idees en la sisena convocatòria del Fons d’Emprenedors.
  • Finboot (Barcelona): aplicacions de blockchain per a ús corporatiu de fàcil accés i escalable. Aquesta empresa també va ser seleccionada com a idea en la passada convocatòria del Fons d’Emprenedors. 
  • Frac-Less O&G Well Stimulation (EE.UU): sistema de millora de l’eficiència en les operacions d’exploració i producció.
  • Fuelsave (Portugal): aplicació mòbil per a una conducció segura i ecològica adreçada a conductors professionals de flotes de camions, que ajuda a reduir fins a un 20% el consum de combustible.
  • Venvirotech Biotechnology (Barcelona): tractament de residus orgànics i transformació en plàstics biodegradables gràcies a la biotecnologia.

 

El Fons d’Emprenedors

En el marc del seu compromís amb un futur energètic més sostenible, Fundación Repsol va llançar l’any 2011 el Fons d’Emprenedors, una acceleradora de startups amb l’objectiu de promoure el talent i donar suport a les millors solucions tecnològiques i sostenibles en l’àmbit de la indústria energètica i la mobilitat avançada. En les set convocatòries realitzades s’ha rebut gairebé 3.000 propostes.

Des de la seva posada en marxa s’ha accelerat 43 startups, a les quals cal afegir-hi les set noves iniciatives seleccionades. El conjunt de les empreses accelerades han obtingut quasi 16,5 milions d’euros d’inversió  pública i privada, han realitzat més de 140 prototips i han facturat 2 milions d’euros.

L’any 2017 s’ha accelerat 20 startups de diferents convocatòries que han rebut una aportació total de més d’1 milió d’euros. Com a part del programa d’acceleració s’ha impartit formació específica i especialitzada i 360 hores d’assessorament per projecte/idea. Un dels principals actius del Fons d’Emprenedors és la xarxa de més de 70 mentors amb una àmplia experiència en l’àmbit empresarial, que junt amb especialistes en emprenedoria, assessorament legal, etc., orienten als equips perquè les seves innovacions siguin realitats de mercat en el menor temps possible.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades