Back to top

Una trentena d'activitats a la programació d'estiu dels centres cívics

Es té previst reobrir tots els equipaments quan la ciutat entri en la fase 3 del desconfinament, actualment previst pel 8 de juny. Amb la reobertura s’aplicaran noves mesures de prevenció i limitació d’aforament, d'acord a la normativa de prevenció i control de la Covid-19.
centres civics

La xarxa de centres cívics presenta la programació d'activitats d'estiu adaptada a la nova normalitat, però amb els mateixos objectius de sempre: gaudir de l'estiu, donar resposta a la demanda tradicional de cursos i tallers; i consolidar l'orientació dels equipaments municipals com a espais per potenciar les relacions ciutadana i associativa dels usuaris.

Consulta el programa d'activitats

activitats

Per això, la xarxa té previst reobrir tots els equipaments quan la ciutat entri en la fase 3 del desconfinament, actualment previst pel 8 de juny. Amb la reobertura s’aplicaran noves mesures de prevenció i limitació d’aforament, d'acord a la normativa de prevenció i control de la Covid-19.

montserrat

La xarxa d'equipaments municipals estarà oberta per a usuaris i entitats, a qui s'informarà personalment per carta de les novetats. Durant el mes de juny la xarxa obrirà amb l'horari següent: centres cívics del Carme, Mestral i Mas Abelló, matí i tarda; centre cívic Ponent, tarda; i centres cívics Migjorn i Llevant, matí.

Sortides, xerrades, tallers i concerts

Entre el 15 de juny i el 10 d'agost, els centres cívics programen 29 activitats d'estiu, totes gratuïtes. “Amb gana d'estiu? T'esperem”, la nova programació és una invitació a la ciutadania a recuperar la vida col·lectiva i social, amb les possibilitats que exigeix la preservació de la salut. S'han previst sortides, exposicions, visites, tallers de gastronomia, activitats físiques, xerrades i un concert a la fresca.

En aquest sentit, els centres cívics estrenen la modalitat virtual per a la realització d'algunes de les activitats programades. En aquest sentit, la primera activitat que es farà per Internet és, precisament, un taller per ensenyar a comunicar-se de manera telemàtica. I s'ha programat un taller d'introducció a l'educació online i una activitat de lectures confinades.

Reforç de la presència a Internet

Els equipaments municipals reforcen la seva presència a Internet amb un nou perfil a la xarxa social Instagram, des d'on es farà difusió de les activitats que realitzen al llarg de l'any. Fins ara els centres cívics de Reus tenien presència a Internet amb web pròpia i perfil a Facebook.

Com cada any, els centres cívics de Reus se sumen a la Diada de Sant Jordi, que enguany s'ha traslladat a la setmana del 20 al 24 de juliol com a conseqüència de l'obligat confinament de la població. La xarxa d'equipaments municipals instal·larà paradetes a de llibres a l'exterior, ha programat un taller de roses, les lectures confitades (online), i la xerrada “Qüestionant a cupido”.

Inscripció gratuïta

La inscripció a totes les activitats de la programació d'estiu serà gratuïta. En paral·lel, l'Ajuntament tramita la devolució dels imports pagats de les matrícules dels cursos i tallers de la programació de primavera que no es van arribar a realitzar a causa del decret d'estat d'alarma. Actualment, la regidoria està realitzant aquest procés amb trucades personalitzades als usuaris.

Les activitats programades durant els mesos d’estiu han anat creixent tant en quantitat com en el número de persones participants. L’any 2017 es van oferir 8 activitats, en les que hi van participar 213 persones; el 2018 es van oferir un total de 21 activitats, en les que van participar 813 persones; i l'any passat, 35 activitats, amb 1.300 participants. Les limitacions de l'actual emergència sanitària han obligat enguany a reduir el número d'activitat i els aforaments.

Paraules clau:

Notícies relacionades