Back to top

Una trentena de ferits en el xoc d'un tren i una locomotora a Vila-seca

Tot i que no hi ha ferits crítics, una vintena d'afectats han estat traslladats a diferents centres hospitalaris i de salut. La circulació per Vila-seca està suspesa en tots dos sentits a l'espera de retirar-se el comboi accidentat.

Un xoc entre un tren regional que feia el trajecte de l'R-16 entre Barcelona-Tortosa i una locomotora a la sortida de l'estació de Vila-seca ha deixat una trentena de ferits aquest diumenge a la nit. Les darreres informacions afirmen que tots els passatgers ferits ja han rebut l'alta hospitalària tret d'un d'ells. La circulació de trens s'ha restablert durant el matí i els dos combois accidentats seran retirats durant la tarda d'aquest dilluns després que els Mossos hagin recollit totes les proves necessàries per la investigació a plena llum del dia.

El sinistre es va produir a cinc minuts de les 10 de la nit d'aquest diumenge quan una locomotora i un tren regional que feia el trajecte Barcelona-Tortosa van xocar frontalment a la sortida de Vila-seca, per causes que s'estan investigant. Els Bombers van activar 12 dotacions i van coordinar el triatge dels ferits i l'evacuació del tren, que duia més de 70 passatgers.

El Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre 29 persones, 21 de les quals van requerir trasllat a un centre sanitari. D'aquestes, sis van resultar ferides greus i van ser traslladades als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII, i 14 lleus, que van anar a Cambrils, Salou i Vila-seca. A hores d'ara, segons fonts oficials, només queda una persona ingressada a l'Hospital de Santa Tecla. La gran majoria de passatges van poder sortir del tren accidentat pel seu propi peu.

Aquest dilluns al matí s'ha reprès el servei per una de les vies i s'espera que les màquines accidentades es retirin durant la tarda d'aquest dilluns. Durant el temps que el servei ha estat interromput, Renfe ha ofert un servei alternatiu per carretera des de Tarragona fins a Móra i Tortosa, respectivament.

Durant el matí, ja amb la llum del dia, els Mossos d'Esquadra han recuperat les caixes negres de tots dos trens i també han pres imatges aèries i de la senyalització de la zona per a la investigació que s'ha posat en marxa. La locomotora de Ferrocarrils està llogada a l'empresa Cargometro, participada en un 51% per l'empresa pública catalana i l'altre 49% per Captrain. En el moment de la col·lisió, la màquina, propietat de FGC, tornava de fer un manteniment de perfilat a les seves pròpies rodes.

Paraules clau:

Notícies relacionades