Back to top

Una trentena de veïns de la Mineta instal·laran plaques fotovoltaiques

És el primer gran pas abans de constituir-se com a comunitat energètica, que també pretén aglutinar altres veïns del barri que ja compten amb instal·lacions avui dia.

La inestabilitat i sobretot la pujada exponencial dels preus de l'electricitat, està provocant la proliferació de diversos projectes d'autoconsum al territori. Un dels pioners i que més gent ha sumat és el de la futura comunitat energètica que s'està impulsant al barri de la Mineta de Reus, al nord de la ciutat, a través de la seva associació de veïns.

A partir del pròxim dilluns, començarà la instal·lació de plaques fotovoltaiques a una trentena de cases unifamiliars i tres comunitats de veïns. És el primer pas per després negociar amb les distribuïdores contractes específics i acabar, per últim, constituint-se en una comunitat energètica que permeti compartir entre ells l'electricitat produïda al sostre dels seus domicilis.

Una empresa reusenca

L'empresa encarregada d'instal·lar aquesta trentena llarga de nous punts de producció d'energia solar és l'empresa reusenca Solargest. Els seus responsables expliquen les limitacions actuals del sector: actualment, l'energia produïda només es pot distribuir a un radi de 500 metres des del seu punt de producció, el que limita la creació de grans comunitats energètiques sobretot a les ciutats. Un problema que creuen que es compensarà ben aviat amb un canvi legislatiu.

A més, apunten, que el futur passa per grans instal·lacions de renovables als afores de les ciutats, a tall de pàrquings dissuasius, que aportin energia neta, no contaminant, als nuclis de població.

Paraules clau:

Notícies relacionades