Back to top

Una tronada "accidentada" dona el tret de sortida a Sant Pere 2023

El Pregó i la primera tronada han donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2023. Per sorpresa de tots els reusencs i reusenques, la primera tronada ha sigut lenta i s'ha apagat dues vegades

L'atleta reusenca, Núria Gil Clapera, ha sigut la pregonera d'enguany i, durant el seu discurs, ha repassat anècdotes de la seva infantesa i la importància que ha tingut, i té, la ciutat de Reus en la seva vida, tan personal com en l'àmbit esportiu. Ha recordat els seus inicis esportius al Pare Manyanet i al Reus Ploms, i com, gràcies a ser atleta de muntanya, ha pogut dur el nom de la ciutat arreu del món.

Les dones i l'esport

nuria gil prego

La pregonera també ha volgut aprofitar l'oportunitat per donar visibilitat a les dones en el món de l'esport, sector on considera que encara hi ha molta feina a fer en l'àmbit de la igualtat. Ha remarcat la importància de la presència de referents visibles de dones esportistes, un element indispensable per promocionar i despertar el seu interès en l'esport femení i, d'aquesta manera, poder animar a nenes i joves a la pràctica esportiva.

Tro de Festa

quim vilafranca

Després del Pregó, com és habitual, s'ha anunciat el Tro de Festa, que aquest any ha estat Quim VilafrancaVilafranca és fundador i ex-cap de colla dels Xiquets de Reus i ha sigut casteller actiu durant els 41 anys que té la colla. També va ser membre de la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. 

Primera tronada accidentada

La pregonera, Núria Gil, acompanyada de l'alcaldessa, Sandra Guaita, el regidor de Cultura, Daniel Recasens i el Tro de Festa, Quim Vilafranca, ha encès la primera tronada de la Festa Major. Una tronada lenta i accidentada perquè s'ha apagat en dos punts diferents i s'ha hagut de reencendre dues vegades. Amb aquesta primera tronada s'ha donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2023. A continuació, la festa ha seguit pels carrers del centre amb la ruta del Masclet. 

Recupera l'emissió en directe

Viu la Festa Major de Sant Pere a Canal Reus

Consulta tots els actes de la Festa Major que es podran seguir en directe per Canal Reus i per La Xarxa +

Paraules clau:

Notícies relacionades