Back to top

Una Víbria gegant treu foc al Mercadal

Prop de 1.200 nens i nenes de 26 escoles de la ciutat han donat la benvinguda a la Festa Major de Reus en una nova edició de l'Hola Sant Pere! que organitza Canal Reus. Enguany, el mosaic dissenyat per Murals de Tarragona ha reproduït la Víbria de Reus.
Vibria Hola Sant Pere

Les 10 del matí era l'hora prevista perquè una gran Víbria s'erigís al ben mig de la plaça del Mercadal. Prop de 1.200 nens i nenes de 26 escoles diferents de la ciutat, han participat aquest dimecres d'una nova edició de l'Hola Sant Pere!, l'esdeveniment que dóna el tret de sortida a la Festa Major de Reus. 

Els alumnes, que cursen entre P5 i 2n de Primària, han anat arribant a la plaça del Mercadal a primera hora del matí. Un centenar de professors els han acompanyat. Els accessos a la plaça estaven atapeïts de xiquets i xiquetes, en una marea multicolor que a poc a poc s'ha anat tenyint de verd. De verd de Víbria. 

MIRA  LES MILLORS IMATGES

vibria

De mica en mica, la Víbria de Reus ha agafat forma, com ja ho han fet anteriorment la Mulassa, l'Àliga, el Drac, el Basilisc i el Lleó. Amb tots aquests elements del bestiari popular reusenc s'ha donat, al llarg dels darrers anys, el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere.

Hola Sant Pere

Com també és tradicional, una avioneta ha sobrevolat l'espai per copsar el mosaic des de l'aire. Des dels balcons i terrats de la plaça també es pot gaudir d'una bona panoràmica que permet apreciar el dibuix que conformen els nens i nenes.

Programació especial a Canal Reus

Aquest matí, durant la realització del mosaic, s'ha dut a terme un programa especial del 'Va Com Va' que s'ha pogut seguir a través de Canal Reus i també a través del web www.canalreustv.cat, a més de les xarxes socials de Canal Reus.

En el marc de l'Hola Sant Pere, Canal Reus també estrenarà el pròxim divendres 14 de juny un vídeo promocional amb les millors imatges d'aquest esdeveniment que dóna el tret de sortida a la Festa Major.

escoles hola sant pere
Escoles participants Hola Sant Pere 2019

Col·laboració amb la Fundació Joan Petit, Nens amb Càncer

Enguany, com a convidat especial, l'Hola Sant Pere! ha comptat amb la presència del gegantó Joan Petit. En el marc de l'esdeveniment anual que coordina el Reus Deportiu, Canal Reus s'ha volgut sumar a aquesta iniciativa solidària que destina els fons recaptats a la lluita contra el càncer infantil.

Els nens i nenes que han participat en el mosaic s'havien preparat la cançó tradicional catalana del 'Joan Petit quan balla' que han cantat amb l'acompanyament musical de l'Aula de Sons. La festa ha finalitzat amb un esmorzar elaborat per la Pastisseria Caelles de Reus.

Joan Petit

L’Hola, Sant Pere! està organitzat per Canal Reus i compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Joventut i de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, l’Aeroclub de Reus, Murals de Tarragona, l’Aula de Sons, la Víbria de Reus, Tomàs Barberà, Pastisseria Caelles, Estrella Damm; i amb el patrocini de Borges, La Fira Centre Comercial i Elring Klinger.

Timelapse

Recupera el programa en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades