Back to top

Una víctima mortal, 5 ferits i 5 terroristes abatuts en un atac a Cambrils

Un turisme amb 5 ocupants envesteix un control policial provocant 6 ferits, un dels quals ha mort aquest divendres al matí. Els 5 terroristes van resultar abatuts pels Mossos d'Esquadra
Imatge de l'avinguda de la Diputació de Cambrils aquesta matinada.

Poques hores després del drama que es vivia aquest dijous a Barcelona i descobrir la vinculació d'aquest atemptat amb l'explosió d'Alcanar, avui al voltant de la una de la matinada s'ha produït un nou atemptat a Cambrils. Un vehicle ha envestit un control policial que es trobava prop del Club Nàutic de Cambrils. En aquest moment, han resultat ferits quatre civils i una agent dels Mossos d'Esquadra, arran de l'impacte del vehicle. Els cinc ocupants de l'automòbil han sortit i els agents només els han aconseguit repel·lir. Quatre d'ells han estat abatuts a la zona del Port del municipi costaner. El cinquè presumpte terrorista s'ha escapat del vehicle en direcció contrària i ha ferit un cinquè civil mitjançant una arma blanca. Els agents l'han pogut detenir, però aquest estava ferit. Així, els civils ferits han ascendit fins a cinc, un dels quals en estat crític i un altre greu. Aquests els han traslladat a l'Hospital Sant Joan de Reus, els hospitals Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona i al CAP.  

En tot moment, a través de les xarxes socials, el cos dels Mossos d'Esquadra i Emergències CAT han anat informant del succés. De fet, quan faltaven pocs minuts per les tres de la matinada han assegurat que el dispositiu policial continuava en marxa, però han donat la situació per 'controlada'. No ha estat fins a les quatre de la matinada quan han confirmat la mort del cinquè suposat terrorista. 

 

Vinculen els fets amb Barcelona i Alcanar

El dispositiu policial ha estat conjunt entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Cambrils, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Una unitat dels Tècnics Especialistes en Desactivació d'Explosius (TEDAX) ha treballat des d'un quart de quatre de la matinada a Cambrils per determinar si els presumptes terroristes portaven cinturons d'explosius. A les 3.20 h han anunciat que durien a terme diverses explosions controlades, tot i que fins al moment, només han fet explotar un dispositiu propi. Els agents no han trobat cap arma de foc entre els atacants i només han localitzat l'arma blanca del cinquè. La policia catalana ha explicat que la els atacants portarien el que semblarien cinturons amb explosius, però estan treballant per determinar si realment ho són.

Entre les dues i les tres de la matinada, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha declarat que la situació de Cambrils es donava per controlada i ha demanat 'evitar desplaçaments'. A la vegada, ha assegurat que 'hi pot haver una connexió entre la cèl·lula de Cambrils i la de Barcelona i Alcanar'.

Al lloc dels fets, s'hi ha desplaçat el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris; el director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Juan Carles de la Monja; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, entre d'altres regidors. Camí Mendoza ha expressat 'màxim suport per als cossos de seguretat i protecció que han treballat, així com pels ferits locals i les víctimes de tot Catalunya'. L'alcaldessa ha explicat que arran dels fets a Barcelona s'havia reforçat els controls i les patrulles al municipi. Cambrils, i la majoria de les poblacions catalanes, duran a terme cinc minuts de silenci aquest divendres a les dotze del migdia, a les portes dels Ajuntaments. Tarragona farà tres minuts de silenci.

El govern central ha decretat tres dies de dol. Així, s'han suspès tots els actes lúdics durant aquests tres dies de dol. 

 

El telèfon gratuït que s'ha posat a disposició dels familiars afectats és 900400021.

Paraules clau: