Back to top

Una vintena d'encausats per les protestes postsentència

Els col·lectius de l'Esquerra Independentista parlen obertament d'una operació dirigida pels Mossos d'Esquadra per criminalitzar el moviment. Han organitzat un acte per aquest dissabte a la Sala Santa Llúcia.

Els actes de protesta contra la sentència dels procés, ara fa tot just un any, així com també les mobilitzacions contra les detencions de diversos integrants dels CDR's el setembre del 2019 han generat una onada de causes judicials contra activistes de l'Esquerra Independentista. De moment hi hauria un mínim de vint encausats a Reus, acusats d'organitzar manifestacions, talls a les vies de tren i concentracions davant la comissaria de la Policia Nacional a la ciutat.

Davant del que consideren una nova onada repressiva, dirigida aquest cop pels Mossos d'Esquadra, segons diuen, i amb la Generalitat personada en una de les causes, carreguen contra la criminalització de les protestes al voltant dels fets de la tardor passada. Aquest cap de setmana han organitzat un acte a la Sala Santa Llúcia aquest pròxim dissabte, 24 d'octubre. Un acte que ha de comptar amb la presència telemàtica d'Anna Gabriel i altres encausats pel 23 de setembre i les mobilitzacions de la segona quinzena d'octubre. 

Cartell acte antirepressiu

Alguns dels encausats ja han començat a rebre les citacions judicials pertinents. I alguns, estan citats en com a mínim quatre causes. Temen que es pugui forçar la maquinària per condemnar-los per delictes greus que poden comportar, fins i tot, la presó. 


kia

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades