Back to top

Unes 150 persones es concentren a Reus en suport de Mohamed Said Badaoui

A la concentració es va denunciar l'existència de "racisme institucional" en el procés administratiu que pretén expulsar de l'estat a l'activista reusenc.

Unes 150 persones es van reunir la tarda de dilluns a la placa del Mercadal per donar suport a Mohamed Said Badaoui, a qui la Policia Nacional va comunicar el passat divendres que s'ha iniciat el procés administratiu per expulsar-lo del país. Representants d'Adedcom, Reus Refugi, Sindicat d'Habitatge de Reus i de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme van assistir a la concentració convocada a les 19:00h.

Els portaveus de les plataformes que li van donar suport, de les quals l'activista reusenc en forma part, van denunciar l'existència d'arbitrarietat i "racisme institucional" i van fer una crida a engegar mobilitzacions si no s'atura el procés. Un procés que, segons detallen, es basa en "arguments ridículs" i que posa en perill el dret a la llibertat d'expressió i d'opinió.

badaui
Imatge ADEDCOM

Suport municipal a Mohamed Said Badaoui

Els i les portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Reus de Junts per Reus, ERC, PSC, CUP, Ara Reus i el regidor no adscrit Raúl Meléndez, han expressat el seu suport a Mohamed Said Badaoui. En el comunicat es vol expressar que el senyor Badaoui és una persona que sempre ha treballat "braç a braç amb les entitats i l'Ajuntament de la nostra ciutat per garantir els drets dels seus veins i veïnes".

El comunicat continua dient que Badaoui sempre s'ha implicat en activitats i dinàmiques del municipi i ha contribuït a una important funció de cohesió social i d'intercanvi amb la comunitat magribina i musulmana de Reus. "Des de la solidaritat amb ell, la seva família i amistats, demanem al Ministeri de l'Interior que tingui en compte aquest arrelament abans de resoldre el procediment d'expulsió", finalitza dient el comunicat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades