Back to top

Unes 200 persones es manifesten contra la instal·lació d'un magatzem de sofre a Montbrió

La protesta ha arrancat de la plaça de la Vila i ha acabat davant la nau que ha d'acollir el magatzem de l'empresa AFEPASA

Unes 200 persones participen a la manifestació contra el magatzem de sofre que l'empresa Azufrera y Fertilizantes Pallarès S.A. (AFEPASA) vol instal·lar a una antiga nau de Montbrió del Camp. La mobilització, organitzada per l'Associació Contra el Magatzem de Sofre, ha arrencat de la plaça de la Vila amb crits de "No al sofre", i ha enfilat per l'avinguda de Sant Jordi fins arribar a la nau on hi ha projectat el magatzem de sofre. Allí s'hi han penjat pancartes i els convocants han fet una breu explicació dels motius de la manifestació. Des de l'Ajuntament, que han donat suport a la protesta, s'afirma que estan treballant per aturar el projecte, però que ara ja no depèn d'ells, sinó d'administracions supramunicipals.

Creix el rebuig arran de l'incident a la indústria de sofre de Constantí

La mobilització ciutadana ve motivada per l'incendi que es va produir fa uns dies a una indústria de sofre que la mateixa empresa té al polígon de Constantí. Incident que va obligar a activar en fase d'emergència el PLASEQTA, i a confinar la zona delimitada per la TV-7211, la C-14 i l'aeroport. De fet, es van haver de desviar vols per precaució. 

Malgrat aquest recent succés, l'associació contrària al magatzem fa mesos que va engegar la lluita per evitar que AFEPASA s'instal·li al municipi, concretament des del mes de març. Els seus integrants consideren que s'haurien de revisar els protocols a l'hora de concedir permisos per aquest tipus d'activitats, ja que creuen que no es prenen les mesures de seguretat adequades. En aquests moments l'empresa està pendent dels darrers permisos per poder començar l'activitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades