Back to top

Unes 500 dones de la demarcació patiran càncer de mama aquest 2021

A Catalunya, aquesta xifra s'eleva fins a les 5.500. Unes dades que confirmen que es tracta del tumor més freqüent entre les dones.

Cada any es diagnostiquen al voltant de 500 nous càncers de mama només a la demarcació de Tarragona. Ara bé, en total es calcula que el pateixen prop de 8.000 dones, però també homes, encara que suposin un 1%.

El tumor més freqüent entre les dones

Una incidència que ha convertit el càncer de mama en el tumor més freqüent entre les dones i, per tant, el més estudiat.

Segons el coordinador de la secció de patologia mamària i ginecologia de l'Hospital Sant Joan de Reus, Kepa Amillano, els constants avenços científics, però també el diagnòstic precoç i les campanyes de sensibilització han comportat que la taxa de supervivència ja se situï vora el 90%.

Malauradament, i segon Amillano, el càncer de mama continua sent un tema tabú. 

La despesa econòmica del càncer

En el Dia Mundial del Càncer de Mama són moltes les associacions que denuncien la vulnerabilitat econòmica a la qual han de fer front les dones que pateixen un càncer.

El 70% de les dones amb càncer de mama han perdut el seu salari o gairebé tots els seus ingressos

Segons un estudi de l'Associació Contra el Càncer, un diagnostic de càncer de mama genera unes despeses econòmiques que ascendeixen, de mitjana, als prop de 42.000 euros. 

Per aquest motiu, des de l'Associació han posat a la venda una sèrie de productes solidaris per "treure pit per a elles".

Una exposició sobre els avenços científics 

Al voltant dels avenços científics més importants en els últims 50 anys d'investigació del càncer, l'Hospital Sant Joan de Reus acull l'exposició '50 anys canviant la història del càncer'.

A través d'uns plafons explicatius i fotogràfics es recullen algunes de les investigacions més significatives en la cura i millora de vida de les persones que pateixen un càncer. Una mostra que es pot visitar fins al pròxim 22 d'octubre.

Paraules clau:

Notícies relacionades