Back to top

Unes alumnes de Reus premiades per una 'food truck' feminista

Un grup d'alumnes de La Salle Reus guanya un premi amb el seu projecte 'The Safe Truck', una 'food truck' que protegeix a les dones i persones de col·lectius vulnerables en espais d'oci nocturn.

Un grup de quatre alumnes de Batxillerat de La Salle Reus ha guanyat el premi Excellence Young Talent, patrocinat per ESADE, en la XVI Competición Nacional de Miniempresas que s’ha celebrat aquesta setmana a Madrid. 

Clara Alcázar, Paula Catalán, Marta del Agua i Irina Mestre, juntament amb la professora Pili Salvadó, han estat les impulsores del projecte The Safe Truck. Es tracta d’una iniciativa que vol abordar la inseguretat i la dificultat per aconseguir menjar i beure que tenen els usuaris d’esdeveniments multitudinaris i l’oci nocturn.

premi salle

Així doncs, The Safe Truck és un punt lila convertit en “food truck” per protegir a les dones i col·lectius vulnerables, proporcionant auxili psicològic, assistència mèdica i un espai per carregar el mòbil. L’objectiu d’aquesta proposta és crear una comunitat que lluita contra les agressions sexuals. 

La iniciativa de les alumnes ha estat valorada molt positivament per l’Ajuntament de Reus i per Beatriz Tardón, assessora del Ministeri d’Igualtat, a qui se’ls hi ha fet arribar informació sobre el projecte. 

Les alumnes ja havien aconseguit el segon premi a la Competició Catalana de Miniempreses que es va celebrar a principis de maig a Barcelona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades