Back to top

'Per unes pensions dignes'

Una vintena de persones s'han mobilitzat aquest dijous al vespre a la plaça del Mercadal de Reus per reclamar unes pensions justes.
Pensions

En paral·lel a la mobilització que es duu a terme al país basc, el sindicat CGT i d'altres entitats vincul·lades als moviments socials, van convocar una concentració a la plaça del Mercadal.

Una manifestació que no va aconseguir una gran convocatòria i que, majoritàriament, van protagonitzar joves. Entre les reclamacions, una necessària auto-organització per combatre el ferotge capitalisme que ofega les classes treballadores i la dignificació d'un dels drets bàsics adquirits en els darrers anys, les pensions. Tot plegat amb la derogació de la reforma laboral com a bandera i la necessària adequació dels salaris a les noves realitats socials.

De fet, una de les proclames va ser que el treball serveixi per guanyar-se la vida, no per sobreviure. Els participants van mostrar dues pancartes: Una en la qual es podia llegir 'solidaritat amb la vaga general d'Euskal Herria' -de fet, hi havia dues ikurrinyes, la bandera basca- i una segona amb el missatge 'per unes pensions i habitatge dignes i contra la reforma laboral'. Al voltant d'aquests dos missatges es va articular un manifest, que van llegir tres representants dels moviments, i que va acabar amb un aplaudiment per part dels assistents. 

Paraules clau:

Notícies relacionades