Back to top

Unió estratègica entre les comarques del Camp i l'Ebre afectades per la nova MAT

Els presidents dels Consells Comarcals de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, i l'alcalde de Falset, es reuneixen per coordinar-se davant un projecte que travessa una trentena de municipis de la demarcació

Representants institucionals de les comarques de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, l'Alt Camp i el Baix Camp han acordat, aquest passat dijous al vespre, coordinar la seva estratègia davant el nou projecte de línia de molt alta tensió (MAT) que preveu creuar les Terres de l'Ebre i les comarques de Tarragona, travessant una trentena de municipis. El projecte, impulsat per un clúster energètic aragonès, va ser publicat a final de juliol al Butlletí Oficial de l'Estat.

L'acord posa sobre la taula la necessitat de fixar urgentment una estratègia conjunta de les comarques i els municipis afectats que, d'una banda, permeti estudiar la viabilitat del projecte i el seu impacte sobre el territori i, de l'altra, proposi solucions i alternatives tècniques, ambientals i polítiques a una MAT que tindrà 180 quilòmetres només a la demarcació de Tarragona.

De fet, les localitats afectades tan sols a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre són l'Albiol, Alcover, l'Aleixar, Alforja, Almoster, l'Arboç, Ascó, Batea, la Bisbal del Penedès, Bràfim, Corbera d'Ebre, Duesaigües, Falset, la Fatarella, Gandesa, Garcia, Llorenç del Penedès, Masllorenç, el Masroig, el Milà, Montferri Nulles, Móra d'Ebre, Pradell de la Teixeta, Puigpelat, Riudecols, Rodonyà, Sant Jaume dels Domenys, la Selva del Camp, Vallmoll, Valls i Vilabella.

En la reunió, celebrada a Tarragona, hi han participat els presidents i presidentes dels Consells Comarcals de la Terra Alta, Neus Sanromà, la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, Miquel Mateu, de l'Alt Camp, i Rosa Abelló del Baix Camp. L'alcalde de Falset, Carlos Brull, hi ha assistit en representació del Consell Comarcal del Priorat. Els del Baix i l'Alt Penedès, tot i no acudir a la reunió, van mostrar interès a formar part d'aquesta estratègia conjunta.

L'Ajuntament de Falset atura la concessió de llicències

En un ple extraordinari celebrat aquest divendres 13 d'agost, l'Ajuntament de Falset ha aprovat suspendre la concessió de llicències, en sòl no urbanitzable, de les línies d'evacuació i transport de mitja, alta i molt alta tensió. L'acord també deixa en suspens la concessió de llicències municipals de les centrals de producció d'energies solars i fotovoltaiques que requereixen una superfície superior a 2 hectàrees.

Paraules clau:

Notícies relacionades