Back to top

Unió de Pagesos barra el pas a l'entrada de Repsol pels preus abusius

Una trentena de tractors d'Unió de Pagesos s'han plantat des d'aquest matí tallant els accessos al Complex Industrial de Repsol Química a la Pobla de Mafumet

El sindicat protesta a causa de l'escalada de preus dels carburants, fertilitzants i derivats del petroli que són emprats pels sectors agrícoles, ramaders i forestals. De fet, el sindicat estima que el cost del gasoil B ha pujat el darrer any un 215%, i, segons el Ministeri d’Agricultura, ja s’havia incrementat un 95,8% el gener del 2021.

Reclamen una rebaixa

Des de les 10 hores del matí, s'han concentrat a la gasolinera de la mateixa empresa al Morell, des d'on han iniciat una marxa lenta fins a les instal·lacions industrials. Allà, els vehicles agrícoles han tallat la circulació tant a la mateixa porta del Complex com de les dues rotondes que hi permeten l'accés.

Segons denuncia el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, són empreses "que han tingut un augment de beneficis en els últims anys" i "no pot ser que la ciutadania pagui el que no li pertoca". "En molts altres països estan rebaixant tota mena d'impostos, perquè reclamem que aquí també s'apliquin aquestes polítiques", apunta el coordinador. 

Els pagesos mantindran el tall fins a les 6 de la tarda d'avui, i llavors decidiran si mantenen la plantada de manera indefinida. Sigui quina sigui la decisió, asseguren que les manifestacions sota el lema 'La pagesia diu prou' continuaran fins a rebre solucions. 

Paraules clau:

Notícies relacionades