Back to top

Unió de Pagesos considera que les mesures del govern són una enganyifa

El govern estatal ha aprovat un paquet de mesures per un valor que s'enfila als gairebé 800 milions d'euros d'ajudes directes per pagesos i ramaders, que han de servir per fer front a les conseqüències de la sequera.

Ja s'han copsat les primeres reaccions d'Unió de Pagesos respecte als 784 milions d'euros en ajudes directes contra la sequera que ha aprovat el govern espanyol. Uns diners que han de servir per pal·liar els efectes de la manca d'aigua a la ramaderia i l'agricultura, i també per fer front a les pèrdues que està registrant el sector. Unes mesures, però, que des d'Unió de Pagesos han criticat i titllat "d'enganyifa". Asseguren que l'ajuda arriba tard, que no disminueix el problema i que és insuficient.

Es manté la marxa de demà

Davant de la insuficiència d'aquestes ajudes, continua en marxa la concentració organitzada per aquest dissabte al pantà de Riudecanyes. Allà es tornarà a exigir a les administracions hidràuliques i al Departament d'Acció Climàtica que es materialitzin les aportacions d'aigua per a la Comunitat de Regants.

A més a més, Unió de Pagesos s'ha adherit a la marxa que sortirà des de diversos punts de Catalunya i acabarà a Saragossa el dia 16 de maig, davant la seu de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, on el sindicat espera poder mantenir una trobada amb representants d'aquest òrgan, tal com reclamen des de fa setmanes.

Paraules clau:

Notícies relacionades