Back to top

Unió de Pagesos convoca una tractorada cap a Madrid al juliol

Els tractors, que a Catalunya sortiran de Batea, Amposta i Lleida, es reivindicaran davant de la seu del Ministeri d'Agricultura, a Madrid.

El greu episodi de sequera que pateix el territori, juntament amb l'excés de burocràcia que fa anys que denuncia la pagesia, fa que la situació actual del sector sigui molt complicada. Així, després de les diverses mobilitzacions dutes a terme a les capitals catalanes, i a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, a Saragossa, convoquen ara una tractorada pel 5 de juliol que acabarà a les portes del Ministeri d'Agricultura, a Madrid.

Denuncien que el pressupost de l'Estat Espanyol, a hores d'ara, és insuficient i que no té en compte una situació extraordinària com és la de sequera. Demanen, entre altres, l'ús de fons disponibles del Fons Europeu de Desenvolupament Rural. Com també, captar recursos del Marc Temporal d'Ajuts d'Estat per la guerra a Ucraïna.

Aquestes ajudes directes són només una de les 10 mesures del decàleg de la Unió de Pagesos per pal·liar la sequera. Un decàleg que també inclou la necessitat de flexibilitzar la PAC, mesures fiscals com ara l'adequació dels mòduls de l'IRPF i l'execució d'obres d'emergència per a salvar plantacions de llenyosos, entre moltes altres demandes.

A Catalunya, la marxa de tractors s'iniciarà des de Lleida, Batea i Amposta el 4 de juliol.

Paraules clau:

Notícies relacionades