Back to top

Unió de Pagesos reclama agilitat en els permisos per cremar les restes vegetals

A principis d'octubre des del sindicat van aconseguir la rectificació de la llei que prohibia aquestes cremes. Gairebé un mes més tard encara no han pogut cremar per la lentitud en concedir les autoritzacions.

A través d'una concentració davant l'oficina del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Reus, Unió de Pagesos ha demanat una vegada més, agilitat en la tramitació del permís de cremes vegetals. La reclamació arriba després que el 6 d'octubre passat s'obtingués la rectificació de la prohibició de cremar les restes de poda. La correcció no serà factible fins que no passi pel Congrés i el Senat, i el sindicat ja demanava llavors un sistema d'autoritzacions àgil mentre no s'aixequés oficialment la prohibició.

Josep Carles Vicente, responsable d'Organització d'Unió de Pagesos assegura que des de l'administració s'estan començant a donar els primers permisos que es van demanar fa quinze dies. En aquest sentit, Vicente apunta que "no pot ser que els permisos tardin quinze dies" i afegeix, "les lleis estan canviades i la manera de fer-ho sota conceptes sanitaris també, per tant, perquè tardem tant?"

protesta d'Unió de Pagesos davant l'Oficina de ¡l Departament d'Agricultura i Acció Climàtica a Reus

Si no s'agilitzen aquests permisos, des del sindicat han assegurat que no minvaran les concentracions i faran cremes generalitzades com a protesta a les comarques més afectades. El sindicat també ha posat de manifest altres reivindicacions durant la concentració com la modificació de la normativa fiscal i econòmica i la reclamació de mesures per pal·liar l'augment de costos de producció.

Paraules clau:

Notícies relacionades