Back to top

Unió de Pagesos reclama l'assegurança agrària del conreu de l'avellana

Avui se celebra el dia mundial de l'avellana, un conreu tradicional del camp de Tarragona. Fa uns mesos, la Generalitat de Catalunya va engegar l'Oficina Tècnica de l'Avellana, una iniciativa que Unió de Pagesos celebra. A la vegada però, reclama la posada en marxa de l'assegurança agrària, que hauria ajudat a compensar la mala collita que s'ha registrat enguany.

"Si els pagesos que ens dediquem a l'avellana haguéssim tingut una assegurança agrària, no hauríem patit tant enguany". Així de contundent s'ha mostrat Rafel Español, responsable nacional de la fruita seca Unió de Pagesos, al parlar de la collita d'enguany de l'avellana. Coincidint amb el dia mundial d'aquest fruit sec, Español ha parlat al programa La Comarcal sobre la problemàtica que s'ha anat cronificant amb el pas dels anys entorn a l'avellana. El baix preu i la manca de relleu generacional són les dues pedres a la sabata per al sector primari i l'avellana no n'és exempt. 

L'Oficina de l'Avellana, una bona iniciativa per als agricultors

Ara bé, no tot són males notícies. Des d'Unió de Pagesos celebren que recentment s'hagi posat en marxa l'Oficina Tècnica de l'Avellana per part de la Generalitat, tot i que reclamen que properament es posi a disposició dels agricultors l'assegurança agrària. Consideren que podria ajudar al sector i a creure més en certs conreus. 

Paral·lelament, el sindicat agrari apunta que l'any 2021 podria millorar la campanya de l'avellana, si les condicions meteorològiques ho permeten.

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades