Back to top

Unió de Pagesos reclama mesures urgents contra la sequera

Ha convocat dues tractorades per exigir una resposta urgent a l'Estat davant l'episodi de sequera que afecta greument al sector de l'agricultura i la ramaderia del país.

Sortida des de Falset, fent parada a Reus, el Morell i Valls i acabant davant de la subdelegació del govern i els serveis d'acció climàtica, alimentació i agenda rural de Tarragona. Aquest és el recorregut que han fet els pagesos del nostre territori en el marc de la tractorada que ha convocat Unió de Pagesos per aquest dimarts.

Tot plegat per exigir respostes a l'Estat davant l'episodi de sequera que està vivint el país i que afecta greument a l'agricultura i la ramaderia. Demanen, si cal, poder fer alguna obra d'urgència per poder regar i salvar els arbres i gestionar millor l'aigua disponible. El sindicat critica la incertesa sobre l'abast de manca de l'aigua i demanen que s'especifiqui quin és l'escenari real.

Nova concentració el 16 de maig

La concentració també ha servit per reivindicar que s'aturi l'excés de burocràcia i papers que demanen als pagesos dins del Quadern digital d'Explotació agrícola. La mobilització també es tornarà a repetir dimarts vinent, dia 16 de maig, amb una marxa que sortirà des de diversos punts de Catalunya i acabarà davant la seu de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, a Saragossa.

Paraules clau:

Notícies relacionades