Back to top

Unió de Pagesos se suma a les veus contra la MAT

El sindicat, que també presentarà al·legacions als projectes, denuncia que aquestes línies d'evacuació d'electricitat passen per espais protegits i demana evitar perdre més sol agrari al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Unió de Pagesos s'ha mostrat aquest dijous obertament en contra de la línia de Molt Alta Tensió projectada des de l'Aragó fins a la zona metropolitana de Barcelona. Una línia que ha de servir per transportar l'energia renovable produïda a la comunitat autònoma veïna. El sindicat, que ja ha anunciat que presentarà al·legacions per intentar aturar el projecte, creu que el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre no es poden permetre perdre més sol agrari.

En la línia del que ja alertaven els alcaldes dels municipis afectats, Unió de Pagesos recorda que la MAT passa també per espais d'interès natural i protegits per la Xarxa Natura 2000, a més de creuar sis de les Denominacions d'Origen del territori. A més, apunten que l'existència d'aquestes línies d'evacuació pot provocar l'arribada descontrolada de projectes de renovables al sud del país.

Falta de respecte per la pagesia

El sindicat també considera que projectes d'aquesta mena suposen una manca de respecte per la pagesia, que ha jugat un paper clau durant el darrer any i mig de pandèmia.

Els representants dels pagesos també han carregat contra la publicació d'aquest projecte en època estival, sense massa marge de maniobra per presentar al·legacions. Una mostra més, apunten, del domini dels interessos privats per sobre dels públics.

Paraules clau:

Notícies relacionades