Back to top

Unió territorial per impulsar projectes d'innovació en turisme

La Diputació de Tarragona lidera un conjunt de projectes d'innovació en turisme familiar al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Es tracta d'una inversió global de 3,7 milions d'euros, finançada al 50% pels fons europeus de desenvolupament regional FEDER. Amb l'objectiu de generar competitivitat, alguns dels projectes buscaran generar experiències al voltant dels territoris del vi.
Unió territorial per impulsar projectes d'innovació en turisme.

La Diputació de Tarragona ha escenificat aquest dilluns la unió de diferents agents del territori per tirar endavant projectes de turisme familiar, amb la mirada posada en la innovació. Amb un pressupost global de 3,7 milions d'euros, la Diputació lidera aquests projectes gràcies al cofinançament a través del fons europeu FEDER, que representa el 50%. L'objectiu dels diferents agents és el de generar competitivitat, nova ocupació directa i indirecta, així com convertir les destinacions turístiques de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, en referència innovadora. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que 'quan parlem de les futures regions del coneixement parlem d'això, de tenir capacitat innovadora i de competir en un món global i avui ha quedat constatat que les eines les tenim'.

Alguns dels projectes promocionaran espais com els jaciments de la Boella, l'enoturisme, el celler de Montblanc o internacionalitzar els productes saludables. Des de la Universitat Rovira i Virigili, el seu rector Josep Anton Ferré, ha concretat que 'nosaltres hi participem a través d'un projecte per fer que totes els cartes dels restaurants tinguin les informacions necessàries per tot aquell celíac o amb altres intoleràncies'.

Més enllà del projecte d'especialització i competitivitat territorial en turisme familiar, la regió també posarà en marxa projectes relacionats amb la reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, l'alimentació saludable per part de l'Ajuntament de Reus i potenciar el paisatge agrícola de la zona Priorat-Montsant-Siurana.

Paraules clau: