Back to top

Unir el poble, l'objectiu de l'Ateneu d'Almoster

L'Ateneu d'Almoster, una entitat de caire sociocultural, celebra el 75è aniversari del seu edifici.

L’espai de socialització més important del poble d’Almoster, l’Ateneu, celebra el seu 75è aniversari, 75 anys en què ha sigut el punt neuràlgic del poble. L’Ateneu Agrícola d’Almoster té l’objectiu de reagrupar la gent en festes majors amb sopars a la fresca, exposicions, nits de cinema... Aquesta és la fita de la nova junta, de caire més juvenil, que es va conformar l’any 2021, i pretén conformar un calendari anual tot ple d’activitats.

La construcció de l’edifici que es troba a la plaça del poble va suposar la creació d’un espai on tothom es podia reunir per prendre cafè, ballar i escoltar la ràdio. Va simbolitzar la unió del poble, ja que abans només hi havia dues tavernes, una on es reunia la gent d’esquerres i, una altra, on feia cap el veïnat més conservador.

Una entitat privada

L’Ateneu es tracta d’una entitat privada que es nodreix de les quotes dels socis i dels ingressos que s’obtenen de l’activitat del bar, ubicat a la planta baixa. Actualment, l’entitat aplega a uns 250 socis, majors de 18 anys, que paguen una quota individual de 20 euros l’any.

El president de la junta, Adrià Pinyol, explica que a l’Ateneu no tan sols hi va gent del poble, sinó que també és un punt de trobada de persones de municipis del voltant.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades