Back to top

Uns 500 reusencs es beneficiaran d'ajuts en l'àmbit digital

L'ajuntament de Reus concedirà equipaments informàtics, connexió a Internet i formació en l'àmbit digital a les persones més vulnerables i amb dèficits tecnològics. En aquesta primera convocatòria es posarà l'accent en els desocupats i les persones grans que viuen soles.

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, convocarà properament les subvencions per a la concessió d’equipaments informàtics per impulsar l’autonomia digital a la ciutat. La Junta de Govern Local va aprovar les bases el passat 31 de juliol, i obrirà la convocatòria el pròxim mes de setembre.

Subvencions per fomentar l'Autonomia Digital Ciutadana


L’Ajuntament convoca les ajudes enguany per primera vegada, amb voluntat de continuïtat en els propers exercicis. La primera convocatòria preveu arribar a unes 200 unitats de convivència i donar servei a unes 500 persones.

La digitalització no és un luxe, és necessària

La mesura, inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica i Social i al Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023 com accions per “potenciar la transformació digital amb l’acció d’inclusió i capacitació digital” i “combatre l’escletxa digital i afavorir la transformació digital de la societat” s’alinea també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’OMS, en tant que vincula l’accés a la connectivitat a l’índex de desenvolupament de la societat; i fomenta la reutilització, la sostenibilitat, l’economia circular, i els avantatges del programari lliure, amb ordinadors reciclats que ja no usen les empreses però es poden continuar usant amb programari lliure.

regidora participació

La convocatòria de la subvenció inclourà el següents beneficis:

- Una connexió mòbil a internet amb dades per un període de 6 mesos que es pagarà directament a l’operador de telecomunicacions contractat per l’Ajuntament, amb un màxim de 10 GB al mes i els elements tecnològics necessaris per la connexió a internet.
- La cessió d’un equipament informàtic amb programari lliure sempre i quan no s’hagi cedit un equip en altres convocatòries.

Requisits per accedir a les subvencions

La convocatòria s'obrirà en un termini d'un mes i prioritzarà les famílies monoparentals, les persones desocupades que facin cursos formatius, el col·lectiu amb un grau de discapacitat d'entre el 25 i 74%, i sobretot, les persones de més de 65 anys que viuen soles.

Els beneficiaris d'aquests ajuts tecnològics hauran de fer uns cursos formatius al Mas Carandell, i els que es trobin en situació d'atur s'hauran de presentar a les proves d'avaluació.

Es poden consultar més detalls aquí

A mig i llarg termini, Autonomia Digital Ciutadana ha de contribuir a millorar la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania i treballar per la cohesió social, la intensificació de la participació individual, l’ús de l’espai públic com a element vertebrador, el desenvolupament social i l’accés de la ciutadania a l’administració electrònica.

Paraules clau:

Notícies relacionades