Back to top

USPAC denuncia mancances d'efectius en les sales de control

Des de la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya diuen que falta personal a la Sala de Control de Reus, situada a l'edifici d'emergències del 112.
USPAC denuncia mancanses d'efectius en les sales de control. Imatge del 112

El passat mes de febrer es feia efectiva la unificació de les Sales Regionals de Control dels Mossos d'Esquadra de Lleida, Pirineus i Catalunya Central a l'edifici del 112 de Reus.

D'aquesta manera, la sala de Reus han vist augmentada la seva càrrega de feina i des de USPAC, La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya, fa mesos que denuncien una manca d'efectius de la sala de control de Reus. Diuen que la incorporació de personal que es fer per cobrir la unificació del servei és "totalment insuficient i posa en risc la salut dels treballadors".

En aquest sentit, Albert Palacios, president d'USPAC explica que "abans quan portaven dues regions eren uns 10 o 12 treballadors. Ara que s'han unificat amb Lleida, Pirineus i Catalunya Central, són un vental lde 16 o 18 treballadors. Això vol dir que és una sobrecarrega brutal per al personal".

Una mala qualitat laboral per falta de personal

Des del sindicat asseguren que la tasca que realitza el personal de les sales de control es troba alterada sobretot pel temps que tenen per donar resposta als requeriments i en la qualitat i quantitat d'informació que han d'assimilar i transmetre. Com a conseqüència, des d'USPAC consideren que tot plegat porta a una mala qualitat laboral, a un augment de l'absentisme a la feina així com conflictes interns i estrès laboral.

Des del sindicat han presentat fa pocs dies un nou escrit adreçat als subdirectors de Recursos Humans i Prevenció de Riscos Laborals per denunciar la manca d'efectius així com també, altres qüestions com mesures preventives per la Covid-19, o avaluar l'estrès que pateixen els treballadors durant el servei.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades