Back to top

USTEC demana més professors i menys alumnes per aula

Des del sindicat USTEC-STEs, el majoritari entre els professors, també insisteixen a fer PCR i test d'antígens als alumnes per tal de detectar positius i, en cas de trobar-ne, fer les classes o bé presencials o bé online i no dividir les lliçons.

Comença el curs i amb ell tornen les reclamacions per part dels sindicats de professors. Els portaveus del sindicat USTEC-STEs a Tarragona, Juan Carlos Feijoo i Laura Ferré, han tornat a denunciar que la plantilla de professors acumula una sobrecàrrega de treball i encara arrossega les retallades de l'anterior crisi econòmica. Demanen reduir les ràtios d'alumnes, que continuen molt per sobre dels 20 alumnes per classe a primària i 25 a secundiària que reclamen. 

Pel que fa al retorn a les aules, que es produeix per segon curs en plena pandèmia, reclamen més mesures preventives entre els alumnes: que es facin PCR i test d'antígens per tal de detectar positius. A més, si es detecten, insisteixen en que en aquesta classe es dugui a terme un únic mode d'ensenyament: o virtual i o presencial, i no dividit entre els que estiguin confinats i els que no, tal com preveu hores d'ara el Departament.

Més inversió en educació

Tampoc estan satisfets amb la inversió destinada a Educació: continua sent del 2,1% del PIB en comptes del 6% que fixa la Llei d'Educació Catalana. També denuncien que amb les assignacions del setembre, es confirma que gairebé la meitat de professors a Catalunya treballen de forma interina.

Paraules clau:

Notícies relacionades