Back to top

USTEC planifica la negociació de les demandes amb el Departament d'Educació

Els representants dels docents han afirmat que, si el Departament d'Educació no atén les seves demandes a curt termini i de cara al mes de desembre, tornaran les mobilitzacions.

El nou curs escolar arrenca amb les vagues dels docents desconvocades, tot i que la Unió Sindical dels Treballadors d'Ensenyament de Catalunya considera que l'avançament del seu inici ha estat un despropòsit.

La contextualització dels dos últims cursos escolars els han permès comentar a la roda de premsa convocada aquest matí, les demandes que pretenen traslladar al Departament d'Educació. La manca de docents, la necessària ampliació en la inversió del PI i la reducció de les ràtios, per tal de promoure un sistema educatiu que sigui realment inclusiu, són alguns exemples. 

Les negociacions

El pròxim dilluns dia 12 de setembre és la primera data que permetrà negociar amb el Departament, a causa de considerar l'incompliment de certes lleis com la d'educació i la de prevenció de riscos laborals, a causa de les altes temperatures presents actualment als centres escolars. La transformació que s'està fent de manera intencionada del sistema educatiu, especialment en la formació professional, el necessari pacte d'estabilitat professional i la implementació d'un currículum que consideren que no ha estat portat a terme correctament, els han portat a considerar que es tracten de pràctiques i valors més pròpies i afins al neoliberalisme que als aprenentatges com pensen que haurien de ser. 

Finalment, han comentat els problemes del nou concurs de mèrits i que ens trobem davant d'un futur marcat per la incertesa i la desorganització. Les vagues de setembre han estat desconvocades amb motiu d'haver pactat la reducció d'una hora lectiva, la incorporació de 3.500 mestres i professors i la calendarització que pretén negociar tes les seves demandes. 

Paraules clau:

Notícies relacionades