Back to top

Va bou-la!

La coincidència de la Castanyada amb el pont de Tot Sants ha obligat al Bou de Reus a avançar la seva tradicional rifa de confitura. El Casal Despertaferro s'ha convertit un cop més en el punt de trobada de tradició, atzar i dolços típics.
confitura

Reus és de les poques ciutats catalanes que encara conserva la celebració de rifes de confitura per la Castanyada. Són diverses les entitats que organitzen aquest tipus d'acte en què l'atzar i la tradició es donen la mà. Una d'elles és El Bou de Reus, que ha escollit el Casal Despertaferro per cridar allò tan típic de... 'Va bola!'.

El funcionament d'aquesta rifa és senzill: es compren participacions i s'aposta en un número que apareix en una llista de l'1 al 20. Al crit de 'Va bola!', es treuen tres boles d'un petit bombo. Cada bola correspon a un punt, que posteriorment es poden intercanviar per lots de productes d'alimentació, típics de tardor. La recompensa a la bona sort es tradueix en confitura, panellets i ampolles de vi. Enguany, a diferència d'altres edicions, els diners recaptats per l'entitat reusenca es destinaran a la caixa de resistència dels presos polítics, tal com explica Marta Bros, membre del Bou de Reus.

Tot plegat, en un ambient distès que obre la porta a continuar mantenint vives les tradicions catalanes, i concretament, les reusenques.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades