Back to top

Es vacunen contra la COVID-19 els primers estudiants de ciències de la salut de la URV

Més de 1.200 estudiants que han de realitzar pràctiques clíniques dels graus i màsters de Medicina, Fisioteràpia, Infermeria i Nutrició s'han inscrit per vacunar-se als hospitals Joan XXIII de Tarragona, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta de Tortosa

Ja ha començat la campanya de vacunació contra la COVID-19 dels estudiants de ciències de la calut de la URV. Ahir es van vacunar a l’Hospital Sant Joan de Reus una trentena d’estudiants de graus i màsters que realitzen pràctiques clíniques, seguint les indicacions de l’estratègia de vacunació del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Ara mateix hi ha un total de 1.272 alumnes de la URV d’Infermeria, Medicina, Fisioteràpia i Nutrició que s’han apuntat voluntàriament a la campanya de vacunació del personal sanitari que treballa de cara al pacient als centres sanitaris, entre els quals hi ha els estudiants que realitzen pràctiques clíniques.

“La resposta a la crida ha estat molt bona”, celebra el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Antoni Castro. “Els alumnes han mostrat un alt sentit de la responsabilitat, que ens diu molt al seu favor tenint en compte que els joves són un col·lectiu en què la malaltia es comporta de forma molt benigna en la majoria dels casos”.

Els estudiants se sumen al #joemvacuno

“La vacuna és segura i està justificada i indicada per a tothom”, defensa Pau Oleguer (a la foto), estudiant del darrer curs de Medicina de la URV que actualment fa pràctiques clíniques a Joan XXIII. “Ens vam fer la foto mentre ens vacunàvem precisament per conscienciar a la gent d’això a les xarxes socials, perquè no és el mateix veure per la tele com vacunen un metge al Regne Unit que veure a Instagram com vacunen un amic teu”.

Els estudiants de ciències de la salut de la URV s’aniran vacunant segons la disponibilitat del tractament al l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, als corresponents departaments de Salut Laboral, tot i que les inscripcions s’han gestionat a través de la Universitat i el seu campus virtual.

Lluny de preocupar-se per l’exposició a la malaltia que suposen les pràctiques clíniques fins el moment de la vacunació, l’estudiant Pau Oleguer es mostra satisfet perquè, tot i la pandèmia, els serveis sanitaris i la Facultat no han cancel·lat cap pràctica clínica: “els professionals dels hospitals ens han acceptat de la millor manera tot i la pressió a la que estan sotmesos”.

Paraules clau:

Notícies relacionades