Back to top

Vaga indefinida dels treballadors de Villablanca

Començarà a partir d'aquest mateix dijous després de no haver arribat a un acord amb l'empresa pel que fa a l'augment salarial, entre altres aspectes. Unes negociacions que van quedar aturades a conseqüència de la pandèmia i que s'havien reprès durant el mes de juny.

El comitè d'empresa de Villablanca Serveis ha convocat vaga indefinida al centre de treball de Reus a partir d'aquest mateix dijous 19 d'agost. Ho fa després de no haver arribat a un acord amb l'empresa pel que fa a l'augment salarial, entre altres aspectes. Unes negociacions que es remunten al 2018 i van quedar aturades a conseqüència de la pandèmia, tot i que s'havien reprès durant el mes de juny passat.

Segons un comunicat de la CGT, que dóna suport a l'aturada junt amb la UGT, el motiu principal és l'empresa "no s'avé a negociar l'increment salarial proposat després de 12 anys amb el mateix sou". També apunten que existeix una sobrecàrrega de treball per "manca de personal" i que hi ha llocs de feina que es cobreixen, de forma estructural, "amb contractes eventuals".

En el comunicat, els treballadors també asseguren que hi ha "absentisme -laboral- per la manca de seguretat" al centre. Per tot plegat, el comitè descriu la situació de la plantilla com a "insostenible", afirmant que s'està produint "un greu perjudici" pels treballadors.

Vaga anunciada

Una vaga que no sorprèn a ningú, ja que els treballadors van anunciar, fa tot just un mes, que tramitarien la sol·licitud de vaga indefinida davant la "nul·la voluntat de negociació" per part de Villablanca Serveis Assistencials, empresa que forma part del Grup Pere Mata.

Paraules clau:

Notícies relacionades