Back to top

Valls es torna a omplir de visitants en la 40a Festa de la Calçotada

Unes 20.000 persones han gaudit de la festa, que ha servit fins a 2.000 degustacions. L'esdeveniment ha recuperat el format de prepandèmia, però s'han limitat alguns actes.

Unes 20.000 persones, entre 10.000 i 15.000 menys que abans de la pandèmia, han participat de la Gran Festa de la Calçotada. Unes xifres molt bones, segons afirmen des de l'organització, donat el context sanitari en què ens trobem i que enguany, a causa de les Festes Decennals de la Candela, s'ha canviat de data i s'ha avançat un cap de setmana. La festa ha recuperat els actes habituals, com el concurs de cultivadors de calçots, el de salses de calçots, i el de menjar calçots. Tot i així, s'han reduït per adaptar-los a la pandèmia. Les degustacions s'han limitat a unes 2.000, i s'han esgotat, mentre que els concursants al concurs de menjar calçots han passat de 20 a 10 participants.

David Martín guanya el concurs de menjar calçots

Entre els 10 participants al concurs de menjar calçots, el guanyador ha estat el tarragoní David Martín, que ha menjat 192 calçots en 45 minuts, o el que és el mateix, 2 quilos 700 grams de calçots. És la segona vegada que hi participa. Així és com han quedat els primers llocs de la classificació:

  • Primer: David Martín (Tarragona) - 2'7 kgs. (192 calçots)
  • Segon: Carlos Fontecha (Rubí) - 2'285 kgs. (212 calçots)
  • Tercer: Alexander Staab (Calafell) - 2'250 kgs. (168 calçots)

La temporada de calçots, que s'allargarà fins l'abril, es preveu bona tant en qualitat com en quantitat. La Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls (IGP), que comprèn les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, i Baix Penedès, espera collir uns 18 milions de calçots.

Paraules clau:

Notícies relacionades