Back to top

Valoració positiva de la nova prova de sirenes i alertes mòbil de risc químic

Abans que acabi l'any, sirenes i alertes mòbils es podran activar des del mateix centre d'operacions del 112 de Reus.

El simulacre d'aquest dimecres ha començat amb l'alerta als dispositius mòbils. Dos minuts després, s'ha donat pas a les 52 sirenes que han sonat i funcionat a la perfecció al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. D'aquestes, una dotzena han estat instal·lades després de l'accident d'IQOXE i, de fet, 8 han sonat per primera vegada.

Ha estat el primer cop que en un simulacre sonaven alhora sirenes i alertes mòbils, i des del Departament d'Interior s'ha conclòs que la prova ha estat un èxit. Una valoració que ha estat reforçada pel fet que el 112 només ha rebut una seixantena de trucades,  tenint en compte que en la zona afectada pel simulacre viuen unes 200.000 persones.

En aquest cas, l'alerta s'ha activat des de Barcelona. Una acció que en un cas real el mateix conseller s'ha compromès que es podrà dur a terme des del centre d'operacions del 112 de Reus mateix, abans que acabi l'any. 

També han participat en la prova de confinament una vintena d'escoles i les dues facultats de la Universitat Rovira i Virgili que es troben als afores de Reus. D'altra banda, el conseller Elena ha afirmat que s'està ultimant la licitació dels sensors de risc químic que cobriran els 46 quilòmetres i mig de perímetre, i podran detectar fins a 9 productes diferents.

El 30 de novembre hi ha programat un nou simulacre al polígon químic de Constantí.

Paraules clau:

Notícies relacionades