Back to top

Valoriza es queda el servei de recollida de la brossa de Reus

L'empresa és l'escollida per la mesa de contractació que ha analitzat les propostes econòmiques i tècniques. S'ha imposat a Fomento de Construcciones y Contratas que des de fa dècades ostenta el contracte.

Segons ha pogut saber Canal Reus, la mesa de contractació de l'Ajuntament de Reus, constituïda aquest dilluns al matí, ha proposat Valoriza Medioambiente - Romero Polo com la nova adjudicatària del servei de recollida de les escombraries de Reus. La mesa, presidida per la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, i diversos responsables de l'àrea jurídica del consistori. 

valoriza
Proposta d'adjudicació

Valoriza, filial de Sacyr, s'imposa d'aquesta manera a FCC, empresa que durant les darreres dècades ha gestionat el contracte. I l'adjudicació arriba després de dos anys de pròrrogues de l'anterior contracte, posposat en l'anterior mandat i que ja el 2019 va haver de refer el plec de clàusules perquè una de les empreses l'havia denunciat. 

Els treballadors, decebuts

Sigui com sigui, la massa laboral del servei de recollida de les escombraries assegura estar absolutament en contra de tot el procés. Consideren que les dues empreses han anat a jugar amb el preu i que rebaixar el cost del contracte repercutirà, a la llarga, en les condicions de treball. 

Per tot plegat asseguren estar decebuts perquè fa temps que critiquen que el plec de clàusules és insuficient. De fet, s'han cansat de dir que no és normal que al concurs per adjudicar el nou servei de les escombraries d'una ciutat com Reus -el contracte de la brossa és el més important del pressupost municipal i puja a 14 milions d'euros anuals- només s'hi hagin presentat dues empreses. Asseguren que això es deu al fet que no és prou atractiu i que conté clàusules de difícil assumpció. 

Al ben mig d'una mobilització

La casualitat ha volgut que la mesa d'adjudicació s'hagi reunit justament quan a l'exterior de la plaça del Mercadal setanta treballadors del servei de recollida de la brossa reclamaven la nul·litat del procés. Ara les empreses tenen deu dies per enviar la documentació necessària. 

Paraules clau:

Notícies relacionades