Back to top

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant demana que se'ls inclogui al TramCamp

El consistori ha presentat al·legacions a l'estudi informatiu del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona, que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha sotmès a informació pública.

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant demana que el futur tren-tramvia del Camp de Tarragona, també anomenat TramCamp, arribi a l'Hospitalet de l'Infant. Segons ha argumentat l'alcalde, Alfons Garcia, en l'escrit d'al·legacions que ha presentat a l'estudi informatiu del nou tren-tramvia, davant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, "resulta incongruent que mentre que el projecte sotmès a informació pública preveu la recuperació de l'espai físic de l'antiga traça ferroviària de PortAventura fins a l'encreuament de la Riera d'Alforja a Cambrils per a ser utilitzada pel nou equipament tramviari, no es plantegi l'aprofitament d'aquesta mateixa traça disponible en el tram entre Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant/Vandellòs".

En aquest sentit, l'alcalde exposa que "es tracta d'un tram en què a més de la població dels nuclis de l'Hospitalet de l'Infant i Miami-Platja, s'hi situen importants nodes generadors de mobilitat", referint-se als càmpings de la zona.

Malgrat que l'estudi informatiu del tren-tramvia que actualment està sotmès a informació pública fa referència en exclusiva a la fase 1 del projecte, corresponent al tram Cambrils-Tarragona, el consistori planteja que "cal considerar en les fases 2 i posteriors del TramCamp el seu perllongament fins al nucli de l'Hospitalet de l'Infant".

La Cambra de Comerç de Reus reclama el mateix

En les al·legacions que ha presentat, la Cambra de Comerç de Reus ha fet constar la necessitat que el projecte inicial es perllongui fins al municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant per poder connectar "adequadament" tota la Costa Daurada. També considera un factor d'importància l'ampli moviment poblacional que es produeix en aquesta franja litoral durant l'època turística.


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades