Back to top

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estudia construir un parc eòlic municipal

Amb aquest projecte, no només volen sumar elements que els facin ser cada vegada més energèticament independents, sinó que també volen aprofitar aquells espais que ja estan antropitzats

En el darrer plenari de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant s'ha aprovat tirar endavant l'estudi per avaluar la possibilitat de construir un parc eòlic municipal. Es tracta d'una passa més en la transició energètica del municipi, després d'haver instal·lat ja plaques solars i calderes de biomassa per a donar subministrament a diversos edificis públics. 

Aquesta instal·lació comptaria amb quatre aerogeneradors i se situaria en unes parcel·les a la partida del Coll del Vent, les quals són de titularitat municipal a tocar de l'actual central nuclear de Vandellòs on, com a conseqüència, no existeix cap mena de protecció ambiental. 

Creació d'una societat mercantil 

D'ara en endavant, serà una comissió d'estudi la qual tirarà endavant l'avaluació de la viabilitat d'aquest projecte. D'entre les seves tasques, també estarà la redacció dels estatuts d'una nova societat mercantil que gestionaria la construcció, gestió i explotació del parc eòlic, però que seria de titularitat 100% municipal. 

A banda, també s'instal·larà una torre anemomètrica per a conèixer quina és la força del vent en aquella zona i saber la viabilitat d'instal·lar el parc eòlic en aquell punt.

Paraules clau:

Notícies relacionades