Back to top

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, guardonat amb dos Senders Blaus

El sender Masboquera-Castelló ha rebut aquest reconeixement a la sostenibilitat ambiental i turística per primer cop i el Sender Litoral del Jonquet l’ha obtingut novament

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aconseguit, novament, la Bandera de Sender Blau pel Sender Litoral del Jonquet, que uneix les platges de l’Arenal i del Torn; i, per primera vegada, pel sender d’interior Masboquera-Castelló. És un guardó que atorga l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, amb l’objectiu de premiar i reconèixer els esforços fets pels municipis i altres entitats per recuperar i posar en valor senders i itineraris, transformats en valuosos recursos per a la interpretació i l’educació ambiental i per a la conservació i el gaudi de la natura.

El premi és concedit per un jurat independent, en el qual han participat enguany més de 20 professionals experts nacionals i internacionals d’entitats públiques i privades, que revisa l’adequació de les característiques dels senders al programa Senders Blaus de l’ADEAC, que és la mateixa associació que avalua la qualitat de les platges (Bandera Blava).

Què es valora?

Aquests criteris, que són actualitzats anualment, estan centrats en aspectes com el traçat i la tipologia dels senders, les infraestructures i la senyalització, la caracterització ambiental dels senders, l’ús públic, l’accessibilitat, la informació a l’usuari sobre el patrimoni natural i cultural, etc.

A l’acte de lliurament de les Banderes de Senders Blaus, que va tenir lloc el passat 24 de febrer a Santiago de Compostela, hi van assistir l’alcalde, Alfons Garcia; i la regidora de Turisme, María José Gómez. El president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, que va intervenir en aquest acte, va destacar el potencial dels senders amb bandera blava per atraure viatgers i enfortir el sector turístic.

6 premiats a Catalunya

Vandellòs Hospitalet de l’Infant Senders Blaus

Enguany han estat premiats un total de 104 senders a tot Espanya, 6 dels quals són de Catalunya (un de la demarcació de Girona; i 5 de la de Tarragona). Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és l’únic municipi de la província de Tarragona que ha rebut dos guardons.

Paraules clau:

Notícies relacionades