Back to top

Vandellòs II detecta una anomalia en un canal de pressió dos mesos tard

Tot i que no ha suposat cap perill ni pels treballadors ni pel medi ambient, el titular de la central ha localitzat un instrument desalineat des del 19 de juny.

La Central Nuclear de Vandellòs II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear, al CSN, l'alineament incorrecte d'un instrument que transmet vapor. El succés no ha tingut cap tipus de risc pels treballadors ni tampoc pel medi ambient, però la llei obliga a fer aquest tipus de notificacions i també a fer-les públiques. 

En una nota de premsa exhaustivament tècnica, la central comunica que durant una execució periòdica que s'efectua cada mes del procediment de prova de la comprovació de la instrumentació del panell de parada remota, aquest instrument estava mal alineat. 

La central ha declarat inoperable el transmissor, però després de calibrar-lo ha pogut tornar a declarar-lo operable. Segons expliquen des de la central, aquesta anomalia està datada del 19 de juny, i es va detectar el 12 d'agost. Durant el mes de juliol, no es va detectar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades