Back to top

Vandellòs surt en defensa del repartiment dels fons nuclears

Alfons Garcia, l'alcalde del municipi, n'ha parlat aquesta setmana al programa La Comarcal de Canal Reus.

L'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebra el nou repartiment dels fons de transició nuclears. Diu que cal que sigui el territori el qui decideixi on vol destinar els recursos i assegura estar-ne tip d'incerteses i de projectes indeterminats. És una de les primeres veus del territori que surten en defensa de què ha aprovat recentment el Parlament de Catalunya: que siguin els municipis els qui gestionin aquests diners. 

El Parlament ha incrementat la dotació pressupostària i també el radi, fins als 30 quilòmetres, per decidir qui ha de comptar amb recursos per fer la transició nuclear, és a dir, deixar de dependre d'aquest tipus d'indústria i diversificar econòmicament el territori. Garcia també assegura que municipis com Vandellòs han superat la dependència absoluta de les nuclears. 

Sigui com sigui, les darreres decisions que ha pres el Parlament de Catalunya han comportat la indignació d'alguns sectors que consideren que aquests diners s'han de gestionar globalment, i no de forma local, com es planteja ara. L'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant surt en la defensa del que s'ha acabat imposant. Assegura Garcia que "no podem esperar projectes que queden enlaire" i que "volem que el territori pugui decidir on es destinen els diners". 

Recupera l'entrevista

Paraules clau:

Notícies relacionades