A vegades, les estadístiques es trenquen

El Reus Deportiu es classifica per la FINAL del play-off de l'OK Lliga! Els de Jordi Garcia són el primer equip que aconsegueix superar el Barça en una fase final. El Deportivo Liceo serà el rival dels reusencs.

El cinquè i definitiu clàssic de les semifinals de l'OK Lliga ha mantingut la tònica dels dos duels jugats a Reus. Els de Jordi Garcia han sortit a controlar el ritme del partit, sense arriscar i ben col·locats al darrere. La primera ocasió clara de l'enfrontament ha arribat al minut 15, amb una blava a Matías Pascual. Marc Julià, avui sí, ha avançat els reusencs des de la directa (0-1). L'olotí, amb sang freda i talent, ha aixecat i picat la bola per superar Aitor Egurrola.

Després de la diana del Reus, el Barça ha iniciat una ofensiva cap a la porteria ganxeta. Sant Càndid Ballart ha aturat bones ocasions culers, però no ha pogut fer res en el gol de Pau Bargalló (1-1). El de Sant Sadurní ha recuperat una bola en camp ofensiu i, després de passar per darrere de la porteria, ha aixecat i picat la bola per situar l'empat. Ballart ha evitat el segon gol de Bargalló des de la directa abans de la mitja part.

El partit embogeix

Els primers compassos del segon temps han estat un atac i gol constant de l'equip culer. Càndid Ballart ha evitat la diana blaugrana en diverses ocasions, fins que finalment Ignacio Alabart ha pogut superar el mur roig-i-negre (2-1). Dos minuts després, la fortuna s'ha aliat amb el Reus, i en una jugada enrevessada, Pascual s'ha introduït la bola a la seva pròpia porteria (2-2).

Amb l'empat el Reus ha tingut una opció clara de fer el tercer, però qui ha marcat ha estat Pau Bargalló (3-2). Qui també ha continuat amb el recital és Marc Julià, que amb una falta directa de mag, ha tornat a col·locar l'empat en el marcador (3-3). El Reus s'ha mantingut compacte en defensa, i ha aguantat una inferioritat quan faltaven tretze minuts pel final. El 15 roig-i-negre no n'ha tingut prou amb dues lliçons magistrals de bola aturada, i ha completat el hat-trick des de la falta directa (3-4).

Amb el Reus per davant, l'ofensiva blaugrana ha estat constant en els darrers minuts. Aleshores, Sant Càndid Ballart, Sant Pere i la Mare de Déu de Misericòrdia han evitat l'empat culer. Amb el final, bogeria al Palau (d'Esports) Blaugrana. El Reus jugarà la FINAL de l'OK Lliga contra el Deportivo Liceo. Sí, els de Jordi Garcia lluitaran per ser campions més d'una dècada després.

El Reus ha jugat a casa

Menció a banda per l'afició del Reus, una altra vegada. La parròquia roig-i-negra s'ha desplaçat en massa al Palau Blaugrana i, com sempre, s'ha fet notar. Durant gairebé tot el duel ha semblat que el partit es jugués a Reus i no a Barcelona. I quan l'afició local ha volgut dir-hi la seva, els aficionats reusencs els ofegaven amb més crits favorables als de Jordi Garcia.