Back to top

Veïns del barri Gaudí: 'En 50 dies hem evitat 5 ocupacions'

Segons el veïnat, es tracta d'un grup coordinat que es dedica a rebentar pisos i posar-los a disposició d'altres persones, a vegades, només amb la intenció de robar.

El bloc vermell característic del barri Gaudí ha estat el darrer edifici de la zona on s'ha tapiat un pis. I és que els veïns van alertar de moviments inusuals en aquesta primera planta. Després de rebentar el pis en dues ocasions, els veïns van aconseguir expulsar els ocupes i tapiar la porta d'entrada i el balcó. Aquest immoble, segons els veïns, pertany a una persona que recentment ha estat ingressada a l'Hospital Sant Joan de Reus.

El veïnat, unit contra les ocupacions

Després d'uns anys de certa tranquil•litat, els veïns han presenciat un augment de les ocupacions conflictives al barri. Per aquest motiu, han decidit unir-se a través d'un grup de Whatsapp i avisar de qualsevol moviment o soroll sospitós. De moment, en 50 dies ja han evitat 5 ocupacions.

Porta tapiada barri Gaudí

Amenaces i baralles amb els ocupes legals

L'angoixa veïnal va més enllà dels ocupes il•legals. De fet, molts d'ells expressen la seva preocupació per la conflictivitat que existeix amb les famílies que Habitatge incorpora al barri a través d'un pis de protecció oficial. Diuen que molts d'ells ja estan a judici per amenaces i baralles amb la resta de veïnat.

L'ocupació conflictiva preocupa la FAVR

Tanmateix, el tema de les ocupacions no només té cabuda al barri Gaudí sinó que és una problemàtica que també preocupa a la resta de barris reusencs. De fet, des de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus expliquen que recentment s'ha incrementat el nombre d'ocupacions conflictives en diversos punts de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades