Back to top

Veïns de la Mineta de Reus denuncien l'Ajuntament per la concessió d'una llicència industrial

Asseguren que s'ha autoritzat l'activitat a una empresa de paqueteria en una zona on la planificació urbanística limita l'activitat industrial als baixos d'edificis residencials.

L'Associació de Veïns del barri de la Mineta, que comprèn els carrers situats a banda i banda de l'avinguda de Castellvell i el passeig Nord, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Reus. Tot plegat, per la concessió d'una llicència d'activitat industrial a una empresa de paqueteria que ha establert la seva seu al carrer Cervantes. Els veïns afirmen que el Pla General d'Ordenació Urbana, vigent des de l'any 1999, destina l'ús del sòl en aquesta zona a la construcció de cases en renglera i limita l'activitat industrial als baixos d'aquests immobles.

Activitat industrial limitada 

Apunten que des del consistori s'hauria fet una interpretació poc acurada de la norma, sumant l'espai que ocuparien els baixos de tots els habitatges que cabrien on se situa la nau per poder concedir la llicència. De fet, ho argumenten amb una contradicció del mateix consistori: afirmen que existeix un primer certificat de l'abril de 2019, signat per l'alcalde, Carles Pellicer, i pel secretari municipal, que nega la concessió de la llicència. Precisament, perquè la planificació urbanística prevista per aquella zona no permet l'activitat industrial.

Mineta reus protesta

Els veïns, que han iniciat una campanya de protesta amb pancartes, també temen que aquesta concessió provoqui l'arribada d'altres empreses a les naus buides que s'acumulen a la zona. Asseguren que no tenen res en contra de l'empresa, però sí que es queixen de l'augment de circulació que provoca la seva activitat.

Empresa i Ajuntament es defensen

La companyia, a través del seu propietari Antoni Aragonès, es defensa assegurant que la molèstia generada pels vehicles és mínima i que duen a terme una activitat totalment legal. El consistori no ha volgut entrar a valorar la situació amb el procediment judicial obert. Fonts municipals apunten, però, que tot s'ha fet segons la normativa vigent i seguint el procediment establert.

Paraules clau:

Notícies relacionades