Back to top

'Entre Veïns' vol eliminar el pas de mercaderies perilloses per Reus

Reus serveix avui dia com a ciutat de pas entre destí i destí d'aquests transports. Un fet que, asseguren, es podria estalviar amb una obra relativament petita.

Trencar amb una barrera que divideix la ciutat. Aquest és l'objectiu d''Entre veïns' en referència a la via del tren. Asseguren que suposa una barrera arquitectònica per a la ciutat i que cal eliminar i soterrar. Tot i això, encara hi ha un objectiu que va abans: acabar amb el pas de mercaderies perilloses

El moviment de trens durant la nit i la inseguretat de saber que hi ha mercaderies perilloses a prop de casa genera malestar entre una part de la ciutadania. A més, segons Valentín Rodríguez, president de la plataforma 'Entre Veïns', el moviment nocturn de trens amb el soroll que tot plegat provoca comporta malestar entre el veïnat.

Reus, ciutat de pas de mercaderies perilloses

Reus és, a dia d'avui, una ciutat de pas, on aquests transports entren fins al centre per a tornar a sortir cap a la seva destinació. Un pas, segons els veïns, totalment innecessari que suposa un perill per a molts veïns de la ciutat i que es podria solucionar amb la instal·lació d'un nou tram de via a les afores de la ciutat, connectant l'arribada des de Tarragona amb la sortida en direcció a Lleida.

El projecte que 'Entre Veïns' posa sobre la taula contempla una connexió d'uns 2 km de via i tindria un cost d'entre els 3 i 4 milions d'euros. Una inversió que, asseguren, no és costosa tenint en compte les escasses inversions que hi ha previstes al Camp de Tarragona per part d'ADIF. 

L'agrupació veïnal presenta obertament el projecte aquest cap de setmana als veïns perquè hi puguin dir la seva i més endavant esperen poder-ho presentar davant les institucions. 

Paraules clau:

Notícies relacionades