Back to top

El vent augmenta el risc d'incendis al Baix Camp

El cos d'agents rurals del Baix Camp desplega tots els seus efectius als boscos. L'entrada del mestral en les últimes hores ha provocat que el risc d'incendis augmenti, i que la humitat que hi havia en la vegetació ja no sigui tan alta.
Agents Rurals Baix Camp

Els agents rurals del Baix Camp respiren menys tranquils des d'aquest matí. El mestral ha fet incrementar el risc d'incendis en les últimes hores, ja que afecta directament a la humitat de la vegetació. Les pluges havien millorat la situació als boscos, però el vent és un factor decisiu perquè qualsevol espurna acabi originant un incendi.

Tots els efectius del cos d'Agents Rurals del Baix Camp treballen en perímetres de protecció prioritària, aquelles zones més vulnerables en la prevenció d'incendis, ja que el Pla Alfa se situa en el nivell 2 de 4.

Rubén Gran, cap de l'àrea bàsica del Baix Camp dels Agents Rurals, recorda que en aquesta època "no s'han de fer activitats que creïn risc d'incendi. En el cas que es detecti una columna de fum, s'ha d'avisar al 112".

La tendència de cara a demà és molt similar a la d'avui, però tot depèn de la intensitat que tingui el mestral. Des d'agents rurals mantenen que l'objectiu d'aquest estiu és reduir a zero els incendis a la comarca.

Paraules clau: