Back to top

El vent de llevant trunca la travessa solidària de quatre reusencs per l'ELA

Jordi Cervera i l'equip de Swim for ELA s'han quedat a les portes d'un nou repte solidari, creuar l'estret de Gibraltar per recollir diners contra la malaltia.

La setmana que l'ELA ha estat en boca de tots, pel partit que ha enfrontat al Camp Nou el Barça i el Manchester City i que ha estat tot un èxit, quatre reusencs s'han mobilitzat també per aconseguir diners en contra d'aquesta funesta malaltia. Entre ells, l'històric Jordi Cervera, que abandera la lluita contra l'ELA des de fa anys amb diverses travesses i reptes vinculats, com no podia ser d'altra manera, a la natació. També l'han acompanyat Victòria Font, Diego Ortega i Joan Carles Adell.

En aquest cas el repte consistia a creuar l'estret de Gibraltar. En col·laboració amb l'associació per creuar nedant l'estret de Gibraltar (ACNEG), els fons que s'obtinguessin anirien íntegrament a la Fundació Miquel Valls

El vent ho ha impedit

Ara bé, tot i que des de principis de setmana, l'equip es trobava a Tarifa per a fer el creuament el 24 d'agost, les fortes ventades i els requisits de seguretat de Capitania Marítima han impedit la proesa. Ni el 24, ni el 25 ni el 26 d'agost ha estat possible i els quatre nedadors han decidit tornar a casa. 

Jordi Cervera ja havia creuat l'estret de Gibraltar el 1985. Un any abans havia creuat el Canal de la Mànega i abans ja havia aconseguit un rècord del món en nedar més de 88 km en aigües obertes en només 24 hores. Des de fa temps que busca visibilitzar l'ELA amb fites esportives com aquesta: l'any passat, amb Malalts d'Aigua, va creuar els 45 km que separen la plataforma Casablanca de la costa tarragonina. El 2020 va nedar per l'Alzheimer. 

L'equip assegura que tornarà a Tarifa per a culminar la travessa i continuar lluitant per obtenir diners per investigar una possible cura per l'ELA, l'esclerosi lateral amiotròfica, que actualment no té cura. 

Paraules clau:

Notícies relacionades