11:26 - 25 maig 2023
Gastromobil
Verat escabetxat amb verduretes | Recepta
Vols aprendre a cuinar aquest verat escabetxat amb verduretes? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a cuinar aquest verat escabetxat amb verduretes, amb el xef Damià Capafons, del restaurant Cal Tendre de Cambrils.
INGREDIENTS
- 4 verats d’uns 400 grams
- 1 ceba grossa
- 2 pastanagues
- 3 grans d’all
- 5 claus d’olor
- 10 grans de pebre negre
- Oli d’oliva
- 1 part de vi blanc
- 1 part de vinagre de vi blanc
- 2 parts de fumet de peix
- Sal
ELABORACIÓ
- Talleu la ceba i la pastanaga a la juliana, els grans d’alls per la meitat i poseu-ho tot en una olla amb un bon raig d’oli d’oliva, juntament amb els claus i el pebre negre. Sofregiu-ho bé.
- Netegeu els verats i feu-los filets. Traieu les espines i poseu els filets nets en una safata.
- Quan tingueu les verdures cuites, afegiu una part de vinagre, una de vi blanc i dues de brou de peix. Un cop arrenqui el bull, saleu-lo i deixeu que bulli durant uns minuts.
- A continuació, poseu aquesta elaboració per sobre dels filets dels verats i deixeu que es faci durant una mitja hora més o menys, perquè es confiti tot bé.
- A l’hora d’emplatar, ho podeu acompanyar amb una mica d’amanida.