Back to top

Verema 2019: menys producció, millor qualitat

Aquesta setmana ha arrancat la verema en alguns cellers de la DO Montsant i de la DOQ Priorat. Una anyada que, malgrat els danys que ha patit, sobretot, la varietat de la carinyena per la intensa calor d'aquest estiu, els viticultors esperen que esdevingui d'una qualitat superior, encara que la producció sigui menor.
Viticultors de la DO Montsant iniciant la verema.

Les cremades que han patit, sobretot, les vinyes de la varietat de la carinyena, durant aquest estiu, podrien provocar pèrdues de fins a un 80% en alguns cellers de la DO Montsant i de la DOQ Priorat. No obstant això, i malgrat aquests resultats, els professionals del sector asseguren que tot i acabar la verema amb una producció menor, es preveu que sigui d'una qualitat major.

En qualsevol cas, Unió de Pagesos ja ha demanat mesures urgents per als viticultors afectats per les altes temperatures. I és que, segons han assegurat, i tal com està feta la llei, l'assegurança només cobriria aquelles explotacions que superessin el 20, el 30 o, fins i tot, el 50% dels danys. Unes demandes que, segons asseguren des del sindicat, encara no han rebut resposta.

Paraules clau: