Back to top

Vergés beneeix el traspàs del Sant Joan

La consellera de Salut assegura que l'hospital de Reus continuarà sent eminentment universitari. Sense detallar-ho, el CATSalut també ha afirmat que la cartera de serveis assistencials s'ampliarà.
Consellera

Després que aquest dilluns s'hagi aprovat al ple de l'Ajuntament de Reus el conveni per iniciar els tràmits administratius per canviar la governança de l'Hospital Sant Joan, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat l'equipament. Vergés ha volgut posar cara a una solució que, segons assegura, permet un autèntic win-win: "Amb aquest canvi de titularitat tothom hi guanya", ha assegurat. 

El finançament del Sant Joan

De fet, una de les qüestions que s'han posat sobre la taula al llarg dels darrers mesos, és que la Generalitat es quedarà amb tots els crèdits que ofeguen les arques municipals. El canvi de titularitat en la gestió de l'equipament, també acabarà amb les tensions de tresoreria que han afectat l'Ajuntament, obligat a remoure diverses causes de dissolució perquè el Sant Joan tancava amb números vermells any sí i any també. 

Preguntada per si considera que l'Hospital Sant Joan ha estat mal finançant en els darrers anys, Vergés ha llençat pilotes fora, i ha assegurat que el que es garantirà a partir d'ara és "el bon finançament de l'equipament". 

La problemàtica econòmica va ser l'embrió de les converses amb el Departament de Salut per canviar la gestió del model sanitari reusenc. En un primer moment es va parlar d'un consorci i finalment ha acabat sent una compra a través d'una nova entitat de dret públic. Ara bé, els gestors municipals celebren treure's de sobre una rèmora econòmica que cada any obligava a argúcies comptables per equilibrar els comptes

L'oposició, i bàsicament el PSC, s'ha cansat de repetir que la solució ha estat exagerada i que Reus perdrà capitalitat sanitària. Aquest dilluns, l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha assegurat que no serà així, i que "Reus continua sent al mapa". 

Consellera

"Hospital universitari"

Alba Vergés també ha refermat el compromís de la nova entitat de dret públic amb la Universitat Rovira i Virgili. Després que aquest dilluns, al plenari, també s'hagi posat en dubte la continuïtat de la relació entre l'Hospital i la URV, Vergés ha volgut deixar clar que "l'Hospital continuarà sent universitari perquè la relació entre ambdues institucions és molt forta". 

L'ampliació de la cartera de serveis

El conveni també deixa clar que els serveis assistencials que s'ofereixen des de l'Hospital Sant Joan de Reus s'ampliarà. Ara bé, Adrià Comella, el director del Servei Català de la Salut, no ha volgut entrar en detalls. "És massa aviat per parlar de quins serveis s'incorporaran", ha dit, i ha afegit que dependrà de les necessitats territorials un cop es dibuixi el nou mapa sanitari del Camp de Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades